8 de MARÇ


8 de MARÇ


El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, per reivindicar la igualtat entre les dones y els homes a la societat. Es va començar a celebrar per mostrar suport a les vagues que les dones tèxtils van portar a terme a Nova York el 1908.


Dones Importants per a l'història


Agatha Christie

Agatha Mary Clarissa Miller, coneguda com Agatha Christie, va ser una escriptora i dramaturga britànica especialitzada en el gènere policial, per la feina del qual va obtenir reconeixement a nivell internacional.



Angela Davis

Angela Yvonne Davis és una filòsofa, política marxista, activista afrodescendent. Va néixer el 26 de gener de 1944 als Estats Units. Va ser una activista política i professora Emèrita del Departament d'Història de la Consciència en la Universitat de Califòrnia des del 2008.


Rosa Parks

Rosa Parks, la afroamericana que un dia de 1955 es va negar a cedir un seien a un home blanc a un autobus de la ciutat de Montgomery, en el segregacionista estat de Alabama. Va neixer el 4 de febrer de 1913 i va morir el 24 de octubre de 2005.



Coco chanel

Va ser una diseñadora de alta costura francesa fundadora de la marca Chanel. Es l'única diseñadora de moda que figura en la llista de les cent persones més influyentes del segle XX de la revista Time. És una de las diseñadoras més reconegudes de la historia. Va neixer el 19 d'agosts de 1883 i va morir el 10 de gener de 1971.

Sally Ride

Va ser una física Nord-americana i astronauta de la NASA que en 1983 es va convertir en la primera dona del seu país i la tercera del món en explorar l'espai exterior, a la vegada va ser la Nord-americana més jove en aconseguir-lo a la seva edat de 32 anys. Va arribar a ser una jugadora professional de tenis.

Comentaris

Entrades populars